נובמבר 2024
כיצד כדאי להשתמש במדד INEBST לצורך בחירת מסלולי חסכון לטווח ארוך?
מדד INBEST מודד את ביצועיו של מסלול החיסכון ביחס לביצועים של מדד השוואה שתואם את מדיניות ההשקעה של המסלול. שיטת המדידה, שמוצגת בפירוט בדף "שיטת החישוב", מתבססת על מדד שארפ יחסי: השוואת מדד שארפ של מסלול החיסכון למדד שארפ של תיק השוואה. מדד שארפ של מסלול החיסכון מחושב באמצעות התשואה נטו (בניכוי דמי הניהול). כאשר מדד שארפ של מסלול החיסכון גבוה ממדד שארפ של תיק ההשוואה, פירושו של דבר שלמסלול החיסכון היו ביצועים טובים יותר משל תיק ההשוואה, ומדד INBEST יהיה גבוה מ- 100 (הערך 100 משמעו שביצועי מסלול החיסכון שווים בדיוק לביצועי תיק ההשוואה).
בכל חודש אנו מבצעים חישוב כזה לשלוש שנים אחורה. תוצאת החישוב היא מדד INBEST של מסלול החיסכון, שמופיע בטבלאות החודשיות של קופות גמל, קרנות השתלמות וקרנות פנסיה.
מדד INBEST החודשי, כמו מדד אלפא המקביל לו, לא בהכרח מצביע על ביצועים טובים של מנהל מסלול החיסכון, אלא יכול להיות גם תוצאה של מזל. על מנת לנטרל את השפעת המזל ולבודד את מסלולי החיסכון שהפגינו ביצועים טובים, אנו בודקים בכל חודש מיהם מסלולי החיסכון שהיו להם מדדי INBEST גבוהים מ- 100 לאורך זמן. תוצאות הבדיקה לחודש הנוכחי מוצגות בטבלה 1 שלהלן (התוצאות מתייחסות לנתונים האחרונים שהתפרסמו בתחילת החודש)
. הטבלה מציגה את מספר החודשים שבהם היה לקרן/קופה מדד INBEST גבוה מ- 100, וכן את היחס בין מספר חודשים זה לסך חודשי המדידה (החל מחודש יולי 2007).
טבלה
1: קופות גמל, קרנות השתלמות וקרנות פנסיה מובילות
בדף הבית אנו מציגים שלוש קופות הגמל ושלוש קרנות ההשתלמות שלהן היו מדדי INBEST גבוהים מ- 100 לאורך זמן. אנו בודקים בכל חודש האם לקופות הגמל ולקרנות ההשתלמות שמופיעות בדף הבית יש מדדי INBEST גבוהים מ- 100. במידה וחל שינוי מהותי במדדי INBEST של קופה/קרן שמופיעות בדף הבית, אנו מעדכנים את הדירוג בהתאם.
אנו מציעים מדריך ייחודי לבחירת קרן השתלמות
דוגמא למדריך:
רוצים לקבל את הסקירות והטיפים של INBEST באופן קבוע? השאירו פרטים וכנסו לרשימת התפוצה שלנו.
יש לכם שאלות? רוצים הבהרות לגבי נושא מסוים? כתבו לנו.
אנו עושים מאמץ להביא לכם סקירות וטיפים מקצועיים שיביאו לכם תועלת. עם כל זאת הסקירות והטיפים אינם מהווים המלצה להשקעה וכפופים לתנאי השימוש באתר INBEST.